Ultimas publicaciones

18/12/2014: NOTA SOBRE EL SIMULADOR DE RENTA 2014 Y CONSULTAS DE INTERES DE LA DGT.

02/02/2015: NOTA SOBRE CUESTIONES DE INTERÉS PARA LA PROFESIÓN.

23/02/2015: NOTA SOBRE LAS PEQUEÑAS ASOCIACIONES ABOCADAS A LLEVAR LA CONTABILIDAD COMO SI FUERA UNA SOCIEDAD.


28/05/2015: NOTA SOBRE LAS PREFERENTES Y MESA REDONDA DE LA ACAT.

miércoles, 26 de junio de 2013

Nota sobre el Pla General de Control Tributari 2013 de la Agencia Tributaria de Catalunya.

Benvolguts associats,
S’ha aprovat el Pla de Control Tributari de ATC per l’exercici 2013. Els eixos principal del Nou Pla son:
  • Recupera la supervisió de grans superfícies i de patrimoni
  • Manté la comprovació de les compra-vendes d’or i d’amarradors esportius, inclosos al pla de l’any passat
 L’objectiu d’aquest pla, que s’elabora anualment, és dissenyar les tasques de comprovació i verificació de les declaracions que presenten els contribuents en relació amb els tributs propis i cedits que gestiona l’ATC.
 Les principals novetats del Pla d’enguany estan relacionades amb el control i comprovació de les autoliquidacions de tres tributs: l’impost sobre estades en establiments turístics, l’impost sobre grans establiments comercials i l’impost sobre el patrimoni. La primera d’aquestes tres figures tributàries, és un tribut propi creat per la Generalitat l’any 2012 que grava l’estada en un establiment o equipament turístic. La segona, la va establir el Govern català l’any 2001, però va estar suspesa de recaptació per un recurs presentat pel Govern de l’Estat fins al juny de l’any passat quan el Tribunal Constitucional el va declarar-ne la seva constitucionalitat. Finalment, pel que fa a l’impost sobre el patrimoni, un tribut cedit per l’Estat a les comunitats autònomes, va ser recuperat pel Govern al desembre del 2011 després d’haver-lo eliminat l’any 2008.
 Així mateix, l’Agència Tributària manté en el Pla 2013 les actuacions de control i comprovació de les transaccions d’or i pedres precioses i semiprecioses efectuades entre particulars i empreses del sector. També inspeccionarà les compravendes d’amarradors de ports esportius. Aquests dos fets imposables es van incorporar en el Pla de l’any passat.
 L’ATC inspecciona, a més, la resta de figures impositives que gestiona, com són successions i donacions, transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, els tributs sobre el joc, i el gravamen de protecció civil.

Para más información contactar con josepmpanyos@yahoo.es

Fdo José
M Paños Pascual
Abogado/gestor administrativo

No hay comentarios:

Publicar un comentario